Anya Németországban

Anya Németországban

Vizsgálatok Németországban

- avagy amikor a nőgyógyásznál is nagy a fejetlenség.

2021. július 26. - Anya Németországban

Már április közepén-végén járunk, a fészekrakó ösztön beindult és beszereztem használtan egy csomó ruhát a kis hercegnőnknek - így utólag visszagondolva, túl sokat is :D. A Facebook ilyen szempontból igazi aranybánya, nagyon sok használt ruha csoportot lehet találni (akár német nyelven, akár németországi magyarok által). Ha nem FB-on keresztül szeretnél ruhát találni, akkor ajánlom a Vinted alkalmazást/oldalt (régen ez volt a Kleiderkreisel és külön a Mamikreisel és ezt a két platformot összevonva csinálták meg a Vintedet). 

Az áprilisi vizsgálaton ugyanúgy volt a szokásos vizeletminta leadás, vérnyomás és súlymérés, aztán mehettem az ultrahangra. A Doktornő megnézte a méreteket, mind megfelel a "nagykönyvben leírtaknak", és mondta, hogy a következő alkalommal lesz a cukorvizsgálat és újra lemérjük a méreteket.

Itt Németországban ha nem indokolt, akkor csak "kis" tesztet csinálnak, amikor 50 gr cukrot oldanak fel folyadékban, 1 órával később leveszik a vért és azt vizsgálják. Előtte lehet reggelizni, azaz nem kell böjtölni. Ha nem jó a kis teszt értéke, akkor kell a nagy vizsgálatot elvégezni, ami olyan, mint Magyarországon, a böjtöléssel és a több vérvétellel együtt. A doktornő azt is mondta, hogyha a férjem ráér, akkor júniusban bejöhet megnézni a kisbabánkat. 

Aztán eljött a május közepe, 21-én lett volna időpontom a nőgyógyászhoz (ekkor lett volna a cukorteszt is), de 17-én hétfő délután felhívtak a nőgyógyásztól, hogy vártak engem ma. Én mondom az jó, de nekem senki nem szólt.. "Hát nem szólt a kolléga?" Hát nem. Jó lenne, ha be tudnék menni. "Oké, de elvileg a héten lenne a cukortesztem". "Majd megcsináljuk júniusban". Szóval gyors zuhanyzás és 50 perc múlva már a váróban várakoztam. Ugyanúgy vizeletvétel, vérnyomás és súlymérés (ami nagyon reális volt az előtte kb 1 órával elfogyasztott kiadós ebédem után). Mondták, hogy akkor menjek a CTG-re 20 percre. Ez egy kis szobában volt, és az asszisztens miután rámkötötte amit kell otthagyott. Eltelt legalább 40 perc mire újra bejött és közölték, hogy ma vizsgálat nem lesz, mert a nőgyógyász már nincs bent, az eredmény alapján eleget mocorog a lányunk és minden rendben van. Találkozunk júniusban. El sem tudom mondani, hogy milyen csalódott volna, túl akartam lenni a cukorteszten és mivel a doktornő azt mondta áprilisban, hogy még ránézünk a méretekre, így azt is vártam. A csúszás azért volt, mert a pénteki napon oltanak korona ellen és ezért a pénteki időpontokat átrakják más napokra. Igen ám, de így, hogy nem szólnak időben, nagyon nehéz bármire felkészülni. 

Június 16-án volt a következő időpontom. Ma volt a kis cukor teszt, előtte sima vajas zsemlét reggeliztem. Lemértek, és megitatták velem a löttyöt és amíg vártam felraktak megint a CTG-re. Mikor végeztem, levették a vért és mehettem a vizsgálóba. Amikor bent voltam, akkor bejöhetett a férjem és végre Ő is láthatta a lányunkat mozogni a képernyőn. Nagyon meghatódott, mondta, hogy sokkal jobban lehetett így látni, mint a videókon. A doktornő mondta, hogy hosszú a combja, mire mi kórusban a férjemmel: "Biztos modell lesz!".

Ekkor már lebeszéltem az összes időpontot biztosra az asszisztensnővel és mondták, hogyha valamilyen érték nem stimmel a véremben, akkor majd telefonálnak. Elmondhatom: nem telefonáltak, a vérem rendben volt és nincs terhességi cukorbetegségem :)

A bejegyzés trackback címe:

https://anyanemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr5416638340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása