Anya Németországban

Anya Németországban

Harmony teszt Németországban

2021. július 19. - Anya Németországban

Kis embriónk már 10 hetes volt februárban. Az ultrahang során nagyon aktív volt a kis mancsaival különböző táncmozdulatokat írt le, úgy tűnt igazán jól érzi magát. Férjemmel biztosra akartunk menni, hogy minden rendben van és jeleztük Harmony teszt igényünket a nőgyógyásznak. Mondta, hogy remek, mivel 10 hetes vagyunk, levehetjük a vért, ha esetleg nem kimutatható az eredmény, akkor újra levesszük, de mindenképp csak egy tesztet kell fizetni. 

A Harmony teszt egy prenatális teszt a Down-, az Edwards- és a Patau-szindrómára. Németországban a PraenaTest és a Harmony teszt a legelterjedtebb, és sok esetben a nőgyógyásztól is függ, hogy melyiket ajánlja, hogy melyikkel van "leszerződve". 

"A várandósság során a gyermek DNS-ének töredékei (fragmentumai) bekerülnek az anya vérébe. A Harmony Prenatális teszt olyan új típusú szűrővizsgálat, amely ezeket a DNS-töredékeket elemzi az anyától származó vérmintából a Down-szindróma és más genetikai rendellenességek, az Edwards-szindróma, valamint a Patau-szindróma kockázatának kimutatására." Harmony teszt

A teszt során a DNS rendellenességeket akár 99%-os pontossággal ki tudják mutatni, illetve ingyenesen van lehetőség születendő gyermekünk nemét is megtudni. Ez utóbbit csak a 14. hét után közlik a nőgyógyászok, ezzel lecsökkentve a "nem miatt elvégzett abortuszokat". Nem az én tisztem pálcát törni azok felett, akiknek a kisfiú-kislány kérdés ennyire fontos, nekünk a neme nem volt olyan fontos, de azért igényeltük ezt a lehetőséget is, mert ki tudja mikor mutatná meg magát a kis herceg/hercegnőnk. 

A Harmony tesztnél három csomagot lehet választani, az elsőnél csak a Down-szindrómára szűrnek és ez 199€-ba kerül, a másodiknál a Down-, az Edwards- és a Patau-szindrómát nézik (ez 229€ - mi ezt választottuk, az ingyenes nem kiértékeléssel), a harmadiknál a három szindrómát és az X/Y kromoszóma zavarokat is nézik (299€-ért).

Tehát levették a vért, megtörtént az ultrahang, megkaptam a kis csomagot, amit nekem kellett feladnom postán, tudván, hogy benne van a vérem és gyermekünk néhány DNS-e. 

2,5 hét után felhívott a nőgyógyász asszisztense, hogy nem tudták kiértékelni a vért, így a héten ha van időm, ugorjak be egy újabb vérvételre. Akkor voltam a 12. hétben és a vérvétel után a vizsgálathoz tartozó ultrahangot is megcsinálta. Érdekesség volt számomra, hogy mivel Harmony tesztet kértem, ezért nem csináltak nagy genetikai vizsgálatot, hiszen ugyanarra szűrtek volna rá és a vér alapú teszt - mint feljebb is írtam - akár 99%-os pontossággal ki tudjuk mutatni ezeket a mutációkat. 2 hét után kaptam a telefonhívást, hogy minden rendben van az eredménnyel és akarjuk-e tudni a gyermekünk nemét. Megbeszéltük, hogy telefonon nem, a héten esedékes vizsgálatkor egy lezárt borítékban odaadják és együtt bonthatjuk ki a férjemmel, hogy egyszerre tudjuk meg... 

Így derült ki, hogy a gyermekünk neme.... - na, majd később megtudjátok :)

A bejegyzés trackback címe:

https://anyanemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr516627334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása